Burgerbeveiliging

Het doel van beveiliging in burger is het terugbrengen van de voorraadverschillen veroorzaakt door ‘professionele’ diefstal en diefstal door de eigen werknemers. Hierbij is het van belang dat de beveiliger weet hoe hij een verdachte herkent en deze vervolgens op een verantwoorde manier aanhoudt en overdraagt aan de politie. Repressief toezicht staat hierbij centraal.

Praktijkvoorbeeld:

Vier beroepscriminelen stelen in uw winkel. Persoon 1 staat buiten op de uitkijk en kijkt van te voren of de winkelbeveiliging aanwezig is. Terwijl persoon 1 op de uitkijk staat verzamelt persoon 2 (dure) goederen in de winkel en loopt met de goederen richting de ingang van de winkel. Persoon 3 doet normale boodschappen en rekent deze ook af. Persoon 4 loopt vaak rond in de winkel en schat in of het personeel iets doorheeft. Nadat persoon 3 heeft afgerekend loopt hij/zij richting de uitgang en duwt met de winkelwagen zowel de schuifdeur als de dubbele toegangspoort van de winkel open. Vervolgens loopt persoon 2 met de gestolen goederen naar buiten.

Uit bovenstaand praktijkvoorbeeld blijkt dat burgerbeveiliging soms nodig is. Omdat vooraf wordt gecontroleerd of beveiliging aanwezig is heeft een herkenbare beveiliger plaatsen weinig zin. Tenzij u deze beveiliger de gehele openingstijd van de winkel inhuurt. Dit kan duur zijn, of i.v.m. budgetten simpelweg niet haalbaar.

Als oplossing biedt KST Security B.V. burgerbeveiliging aan, omdat deze niet herkenbaar is en de politie tijdig in kan schakelen alvorens de criminelen uw winkel hebben verlaten. In combinatie met particulier onderzoek kan dit soort georganiseerde diefstal op een efficiënte en effectieve manier worden opgelost.

Laten we kennis maken